Balik Kampung

Pejam celik pejam celik...
Pejam lagi dan celik lagi...
Pejam celik pejam celik dah berapa ribu kali dah...
baru aku perasan...
Dah 3 thn rupenye aku berkelana kat Mesir ni...

Aku tak pernah lagi jenguk tanah air kelahiran aku spnjg pejam da n celik aku ni...
Tabah btol aku ni...
Aku pn tk tau la ape manfaat yang aku dapat sepanjang aku kat sini...
Cuma masa first year ari tu je Alhamdulillah dapat buat umrah...


Rombongan umrah masa first year..Tgh tunggu
nak naik kapal ke Arab Saudi
Memang satu pengalaman berharga...

Thn 2 lak sempat la beli motor sebiji...
Tapi dah abes kena angkut ngn arab...
Sempat la blaja bahasa arab sebulan kat markaz Nil...
Tapi abes setakat tu je...
Exam pn tak g amik...
Tapi sekurang2nya dapat la juga ilmu seketul dua...

Alhamdulillah thn ni aku balik Malysia...
Mmg sebelum fly sini lagi aku dah target thn 2009 baru nak balik...
mmg rancang ngn Faiz Mashoor sepakat thn ni baru nak balik...
Alih2 dia lak thn 1 lagi dah cabut balik Msia dulu..
mmg tak leh pakai tol..

Alhamdulillah tiket pn dah dapat...
Tiket domestic pn dah tempah...
cuma yang tinggal sekarang tggu exam je...



Tiket dah dapat...Duit tuk joli kat Msia dah ade...
Cuma Exam je yang belum lagi...

Exam lak dah tak sabar2 nak memunculkan diri...
dengan buku yang bertimbun2 yg aku tak sentuh lagi..
Entahla mampu ke tak aku lulus th ni?...
Cuak gak aku...
Takut kantoi je...
Sedih gile kalo kantoi...
Dah la 3 thn aku tak beraya kat Malaysia..
Kalo kantoi aku kena dtg balik amik dur thani...
Hadoih cuak siot..

Tapi tak per...
Ade lagi masa tuk aku berusaha...
Ade lagi mase...
I.Allah aku boleh lulus...
Huhuhu...

3 Comments:

  1. madsha_88 said...
    haha..

    mmg tabah betul ko ye..
    tabik2..hehe

    insyallah lulus!
    sama2 usaha dan tawakal..
    jom!
    sWeEtHeLwA said...
    udoh2 la tu yop..mak mike tu da lamo bebeno nak jumpa anak truna dia ni..bawok2 beringat la yop..poh bedoh yew
    Jackster® said...
    sayut kene pakse balek dgn bapak die, aku rase family die da aturkan die nye marriage, smpai2 airport ade org maen kompang haha

Post a Comment



Post a Comment

Newer Post Older Post Home

Blogger Template by Blogcrowds